Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Na vrata nam kuca “prava zima”: Jutra će biti hladna, snijeg će padati i u nižim predjelima

20200324_2_41524066_53347848_Web

Ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno, na istoku i djelimično, na zapadu potpuno oblačno. U kotlinama će biti magle i niske oblačnosti

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa temperaturom od osam do 12, na jugu do 19 stepeni Celzijusovih.

Ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno, na istoku i djelimično, na zapadu potpuno oblačno. U kotlinama će biti magle i niske oblačnosti.

Tokom dana u sjevernom pojasu biće niske oblačnosti, u centralnom promjenljivo sa sunčanim intervalima, dok će na jugu biti sunčano.

Uveče i u noći na četvrtak biće uslova za formiranje magle na visoravnima i u kotlinskim predjelima.

Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u Hercegovini umjerena bura.

U četvrtak će u većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U Hercegovini i na zapadu Bosne sunčano uz malu do umerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 12, na jugu od 13 do 17 stepeni.

U petak će u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, uz postepeno naoblačenje. Poslije podne sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metera nadmorske visine, uglavnom u centalnim i zapadnim područjima.

Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najivša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stepeni. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

U subotu će u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prije podne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stepeni.