Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

susret s Italijanima

Slabašna reprezentacija BiH večeras se oprašta od elitne grupe Lige nacija

bajevic

Biće to posljednji meč selekcije BiH u elitnom društvu takmičenja s obzirom na to da će naredne sezone igrati u Ligi B

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati na stadionu “Grbavica” u Sarajevu igra posljednju utakmicu Lige A UEFA Lige nacija protiv selekcije Italije.

Biće to posljednji meč selekcije BiH u elitnom društvu takmičenja s obzirom na to da će naredne sezone igrati u Ligi B.

Rezultati testiranja koje su jučer obavili igrači i stručni štab fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Italijom, pokazali su da je prvi čuvar mreže, Ibrahim Šehić, pozitivan na koronavirus, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Za duel sa Italijom pozivi su naknadno upućeni Luki Kačavendi i Belminu Dizdareviću, golmanima “U-21” selekcije. U sastavu neće biti ni napadača Armina Hodžića koji je u ponedjeljak dobio pozitivan nalaz testa na koronavirus.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić kazao je da su u timu svjesni da ih protiv Italije očekuje teška utakmica, ali i da fudbaleri znaju šta treba da rade na terenu i da će maksimumom zalaganja pokušati doći do dobrog rezultata.

Član italijanskog Milana je na službenom pressu uoči meča Lige nacija između BiH i Italije kazao da je na igračima da ispune sve zadatke koji im iz štaba budu zadani.

“Na posljednjim mečevima je to izostalo i izostali su i rezultati. Mislim da ja i moji saigrači dajemo maksimum i sve od sebe na svakoj utakmici, iako to vama možda ne izgleda tako. Naravno da možemo i moramo više.”, kazao je Krunić.

Krunić je također kazao da poznaje nekoliko reprezentativaca Italije, a posebno saigrače iz Milana te je dodao da zna da su u Sarajevo došli sa željom da pobijede na “Grbavici” i ostanu u doigravanju za prvaka Lige nacija.

Komentirajući aktuelnu situaciju unutar reprezentacije nakon nekoliko loših rezultata, Krunić je kazao da kao fudbaler ne može govoriti o nedostacima unutar reprezentacije, ali da smatra da bi sve izgledalo drugačije i da bi svi hvalili taj tim da je uspio savladati Sjevernu Irsku u doigravanju za plasman na EURO.

“Mislim da ne bi sve trebalo zavisiti od rezultata jedne utakmice”, zaključio je Krunić.

Član stručnog štaba reprezentacije BiH Adnan Čustović je za selekciju Italije kazao da je to tim koji uvijek igra na pobjedu i koji nije izgubio u ovom takmičenju.

“Znamo da će biti teška utakmica, znamo da ni Holanđani, ni Poljaci nisu našli način da ih pobijede. Oni imaju uvijek taj naboj i to se vidi već na pjevanju himne. Imaju i oni problema sa koronom i sa sastavom, tako da bi tim iz meča protiv Poljske trebao igrati i protiv nas, sa jednom ili dvije promjene”, kazao je Čustović.

O atmosferi u timu Čustović je kazao da su svi razočarani, jer ove godine nemamo još niti jednu pobjedu, ali misli da je grupa A Lige nacija ipak bila prejaka za selekciju BiH, jer su tu sve najjače selekcije Evrope.

“Ja BiH volim i kad gubi i kad pobjeđuje. Protiv Sjeverne Irske smo trebali pobijediti i plasirati se u finale doigravanje za plasman na EURO i razočarani smo time. Protiv Irana smo mogli bolje i trebali pobijediti”, kazao je Čustović.

Izabranici bh. selektora Duška Bajevića večeras će na sarajevskoj “Grbavici” zaključiti nastup u elitnoj A Ligi nacija, dok Italija pobjedom želi zadržati prvo mjesto u grupi i izboriti nastup na završnom turniru Lige nacija koji će se igrati upravo u toj zemlji.