Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Načelnik Efendić posjetio bračni par Bojić koji su nedavno dobili trojke

trojke novi grad (1)

Sretna majka Azra s radošću govori o prvom saznanju da nosi više beba, prvobitno joj je doktor saopćio da se radi o blizancima, ali se kasnije ispostavilo da su ipak trojke

Mladi bračni par Azra i Mirnes Bojić, 20. maja dobili su trojke, djevojčicu i dva dječaka.

Sretne roditelje, u njihovom domu posjetio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je sa njima podijelio radost i čestitao im prinovu, poželio dobro zdravlje i svu sreću u odgajanju mališana.

– Danas smo posjetili mlade roditelje Azru i Mirnesa. Sretan sam da su to naši stanovnici koji vjeruju u našu zemlju, vjeruju u našu Općinu i ovdje grade svoj život na jedan skroman i dostojanstven način života kroz koji nastoje da budu što bolji. Zaista, mogu reći kao načelnik da mi je drago i volio bih da ima više ovakvih slučajeva. Znamo u kakvom vremenu živimo i da je mali broj porodica koje imaju troje djece, a posebno onih koje ih dobiju odjednom. Mi podržavamo sve projekte kada je u pitanju širenje porodice i natalitet, tako da nam je zadovoljstvo da budemo dobro mjesto za život velikih porodica, ali i svih drugih građana – kazao je Efendić.

Dodao je da su Azra i Mirnes korisnici programa Općine Novi Grad i već dvije godine u Buća Potoku, na zemljištu koje je Općina dodijelila na korištenje našim građanima obrađuju svoju baštu.

Sretna majka Azra s radošću govori o prvom saznanju da nosi više beba, prvobitno joj je doktor saopćio da se radi o blizancima, ali se kasnije ispostavilo da su ipak trojke. Iznenađeni saznanjem da će njihov dom biti bogatiji za tri mala bića, Azra i Mirnes s radošću su prihvatili tu činjenicu. Azra je prije nešto više od 20 dana na svijet donijela tri zdrave bebe, koje su njihov dom unijele dodatnu sreću i radost, te uljepšale i upotpunile njihov život, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

– Zahvalila bi načelniku Efendiću što nas je posjetio, nama je valika čast što je sa nama i što dijeli našu radost – rekla je majka Azra.

Ona je prije dvije godine preko društvenih mreža saznala da Općina Novi Grad dodjeljuje građanima zemljište na korištenje, izrazila je želju da se prijavi na konkurs, a suprug se složio.

– Mi smo i ranije bili u tome i znamo obrađivati zemlju, zasijali smo baštu koja nam je pomogla da u jeku pandemije uz zdravu ishranu, na svijet donesem zdrave mališane, uz to, radeći u svojoj bašti, upoznali smo i nove prijatelje – dodala je.