Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Novo Sarajevo

Načelnik Hasan Tanović pohvalio se uspjesima: Najavio, obećao, obilježio

hasan tanovic (1)

Pročitajte šta je načelnik Općine Novo Sarajevo izdvojio

Aktuelni načelnik sarajevske općine Novo Sarajevo Hasan Tanović oglasio se na Facebooku navodeći šta je sve uradio u proteklim sedmicama.

On je istaknuo da je pauzirao nekoliko sedmica sa objavama, kazavši kako je smatrao da je, bez obzira sto objavlja javnu funkciju, bilo neprimjereno da kao doktor, vrši bilo koju vrstu promocije putem socijalnih mreža, osim one koja se tiče borbe za žvote i zdravlje ljudi.

Tanović, koji je kao kandidat Četvorke postao načelnik, je kao uspjehe u proteklim sedmicama naveo sljedeće:

-Dogovoreni konkretni koraci za početak realizacije projekta „Park šume Hum“, radni sastanak ministra privrede Kantona Sarajevo Adnana Delića sa predstavnicima Općine Novo Sarajevo i Uprave za šumarstvo KS.

-Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo uručena dezinfekciona i zaštitna sredstva za devet džamija koje se nalaze na području ove lokalne zajednice u cilju provođenja higijensko-epidemioloških mjera.

-Malo ko se može pohvaliti sa 34 osvojena trofeja. Predstavljale su naš grad i državu u prestižnoj UEFA Ligi prvaka. SFK 2000 Sarajevo će imati podršku naše administracije – naveo je Tanović.

-Obilježen Dan Armije RBiH 29 godina je prošlo od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine.