Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj u Srbiji

Beba rođena sa koronom završila na respiratoru i u teškom je stanju

1618813966-Beba-Kragujevac

Ljekari objašnjavaju kako je riječ o rijetkom slučaju da se dijete zarazilo od majke, dok je bilo u materici…

Novorođenče iz Kragujevca, koje je na svijet stiglo zaraženo koronavirusom i završilo na respiratoru je u teškom stanju i prebačeno je na Univerzitetsku dječiju kliniku Tiršova – saopštila je direktorica Klinike za pedijatriju u Kragujevcu Anđelka Stojković. Ona je bila gošća jutarnjeg programa televizije Nova S “Probudi se”.

Ona je navela da je novorođenče prebačeno u Beograd kako bi dobilo adekvatnu terapiju zbog posljedica citokinske oluje i plućne hipertenzije, javljaju srbijanski mediji.

„To možemo riješiti aparatom koji jedino ima Univerzitska dječija klinika u Tiršovoj“, napomonje doktorica Stojković i dodaje da se majka bebe dobro osjeća.

Ona objašnjava da je riječ o rijetkom slučaju da se dijete zarazilo od majke, dok je bilo u materici.

„Dijete je već u trećem satu života dobilo povišenu temperaturu, u petom satu je imalo sve parametre zapaljenja. Antigenski test i PCR bili su pozitivni“, prisjeća se doktorica Stojković kako je novorođenče stiglo do respiratora.

Ona napominje da je vjerovatno mutacija virusa dovela i do sve većeg broja djece koja se u bolnicama liječe od koronavirusa.