Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva: Imamo vode više nego što nam treba

voda cesma

Za utorak dogovoreni, pa u utorak ujutro i odgođeni, sastanak premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i načelnika Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiše Ćosića i jučer je bio zanimljiv medijima.

Direktor Vodovoda Istočno Sarajevo Jovan Katić kaže da je njega lično zvalo najmanje pet, šest novinara interesujući se hoće li biti sastanka.

Oslobođenje piše kako nisu dobili premijerov odgovor, a Ljubiša Ćosić kaže da je, što se njega tiče, sastanak mogao biti upriličen i u utorak poslije 17 sati.

Ljubiša Ćosić

“Tako sam rekao osobi iz premijerovog kabineta. Meni je zaista žao što sam morao odgoditi, ali je u pitanju bila smrt majke člana SNSD-a i, kako su na njenu sahranu došli i Milorad Dodik, Nebojša Radmanović, te mnogi drugi poslanici Skupštine RS-a, bilo je normalno da ih ja dočekam kao načelnik Opštine”, objašnjava Ćosić, uvjeren da je do sastanka trebalo doći mnogo ranije.

“Čim su izbili u prvi plan problemi s vodosnabdijevanjem Sarajeva, pokušao sam uspostaviti kontakt s Konakovićem, isključivo vođen željom da se taj problem makar ublaži. Jer, to je moguće. Mi imamo vode više nego što su naše potrebe”, rekao je načelnik Ćosić za Oslobođenje.

“Vjerujem da bi naši razgovori mogli biti vođeni o pitanjima koja se itekako tiču svih građana cijelog ovog područja, a na njihovo zadovoljstvo”, ističe Ćosić, napominjući da su mu poznate i tvrdnje zvaničnika Vodovoda Sarajevo o neriješenim kompenzacijama vezanim za kanalizacione cijevi koje utiču u vodni sistem FBiH.

“Ima li nedoumica, razgovarajmo o njima”, kaže Ćosić.