U Banjoj Luci smanjen broj provala u kuće i stanove

provalnik333

Na području grada Banjaluka u prošlom mjesecu zabilježene su dvije provale u kuće i stanove, izjavio je Darko Novković, načelnik sektora kriminalističke policije Polcijske uprave Banjaluka, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema njegovim riječima, u proteklim godinama znalo se dešavati i po deset provalnih krađa, odnosno i preko 30 mjesečno. Naglasio je da je osim policije za smanjenje broja provala došlo i zahvaljujući saradnji građana i podršci Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, jer su povratnici u izvršenju krivčinih djela pritvoreni.

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Banjaluci o rezultatima rada u prošlom mjesecu, Duško Pena, zamjenik načelnika Policijske uprave Banjaluka, izjavio je da je broj krivičnih djela u julu za 42 posto manji u odnosu na isti period prošle godine, a procenat rasvjetljenosti krivičnih djela je 69,6 posto.

“Nije bilo težih krivičnih djela ubistava i razbojništava”, kazao je Pena.

Istakao je da je smanjen broj narušavanja javnog reda i mira, a da je broj saobraćajnih nezgoda u porastu za 16,6 posto.

“Broj saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima u padu je za 50 i u tom periodu imali smo jednu saobraćjnu nezgodu sa smrtno stradalim lice. Broj saobraćajnih nezgoda sa tješkim tjelesnim povredama takođe je smanjen za 50 posto”, kazao je Pena.

On je na osnovu statističkih pokazatelja ocijenio da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Banjaluka na zadovoljavajućem nivou.

Radenko Stakić, načelnik sektora policije Policijske uprave Banjaluka, odgovarajući na pitanja novinara istakao je da je proteklog vikenda na području koje pokriva ova policijska uprava zabilježen povećan broj saobraćajnih nezgoda. Prema njegovim riječima, zabilježeno je 35 nezgoda, u kojima je povrijeđeno 13 osoba od kojih tri teže i deset lakše.

Prema njegovim riječima, najkritičnija dionica na području ove Policijske uprave je put Banjaluka – Prijedor.