Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

damir šabanović

Načelnik Jablanice osudio nasilje nad radnicom: Preispitat ćemo saradnju s hotelom

Foto: Facebook
Damir Šabanović

“Ja najoštrije osuđujem događaj u kojem je teško pretučena naša sugrađanka i očekujem da policija i tužilaštvo urade sve kako bi se odgovorna osoba kaznila”, poručio je Šabanović

Nakon što je vlasnik hotela Jablanica pretukao radnicu, oglasio se i načelnik ove opštine Damir Šabanović, koji je osudio čin nasilja.

“Nasilje nikad i ni u kojem obliku ne smije i ne treba da postoji, a odgovor na njega mora biti brz i oštar”, napisao je Šabanović na Facebooku i dodao:

“Ja najoštrije osuđujem događaj u kojem je teško pretučena naša sugrađanka i očekujem da policija i tužilaštvo urade sve kako bi se odgovorna osoba kaznila.”

Preispitat će saradnju s hotelom

Najavio je preispitivanje svih oblika saradnje sa hotelom:

“Kao načelnik Općine pobrinut ću se da Općina Jablanica u periodu ispred nas preispita bilo kakvu saradnju sa poslovnim subjektima koji pored nipodaštavanja radnika i njihovih prava provode i fizičko nasilje nad njima”.

Zaštita ljudskih i radničkih prava je temeljna vrijednost i ovakvo ponašanje u 21. vijeku je neprihvatljivo, zaključio je Šabanović i poželio brz i uspješan oporavak pretučenoj sugrađanki.