BiH

pogoršana epidemiološka situacija

Najavljene restriktivnije mjere u ZHK-u

16/03/2021

Predloženo je uvođenje restriktivnijih mjera kako bi se taj negativan trend zaustavio kao i povećanje nadzora trenutnih mjera od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave za inspekcijski nadzor

Zbog pogoršane epidemiološke situacije Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) najavio je restriktivnije mjere koje bi trebale biti usvojene na sjednici u četvrtak, 18. marta.

Na poziv predsjednika Vlade ZHK-a u utorak je održan sastanak kojem su prisustvovali kantonalni ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHK-a Tomislav Pejić, ministar finansija Toni Kraljević, ministar unutrašnjih poslova David Grbavac, direktor Uprave civilne zaštite Drago Martinović i direktorica Zavoda za javno zdravstvo Andrea Jurić.

Na sastanku su Pejić i Jurić izvjestili prisutne o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na prostoru Kantona, ali i na prostoru cijele Federacije BiH.

“Predloženo je uvođenje restriktivnijih mjera kako bi se taj negativan trend zaustavio kao i povećanje nadzora trenutnih mjera od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave za inspekcijski nadzor. Sjednica Štaba civilne zaštite bit će održana 18. marta, kada bi trebale biti usvojene i nove mjere”, priopćeno je iz Štaba civilne zaštite ZHK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.