Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Najavljeno turbulentno vrijeme: Evo kada možemo očekivati snijeg u nizinama

Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana.

U večernjim satima slaba kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine i na zapadu Bosne.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 stepena.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Turbulentan period

Kako javlja BHmeteo, pred nama je turbulentan ostatak sedmice. Česta izmjena sunčanih i oblačnih perioda uz povremeno kišu.

Sutra u Hercegovini, jugozapadu i dijelu zapadne Bosne pretežno oblačno, rijetko može pasti koja kap kiše. U ostatku zemlje sunce i oblaci. Po kotlinama i duž riječnih tokova u prijepodnevnim satima lokalno magla. Jutro svježije, ali ne tako hladno kao ranijih dana.

Pred nama je turbulentan ostatak sedmice. Česta izmjena sunčanih i oblačnih perioda uz povremeno kišu. Snijeg zasada…

Posted by BHMETEO.ba on Monday, November 13, 2023

Preko dana toplo, najtoplije na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uz dnevne temperature do 22 stepena. Polako će pojačati jugo, u planinskim područjima lokalno jak, a to sluti frontu i padavine.

U noći na srijedu i tokom srijede prolazno jače naoblačenje sa sjevera. Prolazno će usloviti kišu u većem dijelu zemlje. Obilnije padavine izgledne na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, manje kiše na zapadu i jugu zemlje. Uz blaži pad temperatura, snijeg je moguć samo na višim planinama. Na slici okvirna količina padavina tokom srijede.

U noći na četvrtak razvedravanje. Nakon lokalno maglovitog jutra i slabog mraza, tokom dana pretežno sunčano i toplije. Međutim i to je samo kratkog daha. U petak nova fronta donosi novo naoblačenje i padavine.

Snijeg zasada samo na planinama. U nizinama ga nema u skorije vrijeme. Za to treba sačekati ili kraj novembra ili decembar.