Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banjalučka lasta

Najbolji skok s Gradskog mosta u Banjaluci izveo Đorđe Gajić

banjalucka lasta 1

Gajić je odbranio prošlogodišnju titulu najboljeg skakača a danas je drugoplasirani bio Darko Dangubić, a treći Igor Arsenić

Đorđe Gajić (25) iz Banjaluke potvrdio je prošlogodišnju titulu najboljeg skakača “banjalučke laste”, pobjedom na današnjim skokovima s Gradskog mosta u Banjaluci koji su organizovani u okviru manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Potvrdio sam prošlogodišnji rezultat i bilo mi je jako teško, možda i najteže od svih ovih godina”, rekao je Gajić i dodao da mu je ovo deseti put da učestvuje u ovom takmičenju, ali da bez obzira na to i dalje ima tremu pri skokovima pred svojim sugrađanima.

Drugi je bio Darko Dangubić, a treći je Igor Arsenić. U skokovima sa 12 metara visine u vodu duboku 2,20 metara okušalo se 17 takmičara iz Srbije i mnogobrojnih bh. gradova. Nakon kvalifikacionih skokova, publika na obalama Vrbasa uživala je u skokovima deset najboljih od koji su trojica s najvišim ocjenama nagrađeni.

Branka Branković iz Turističke organizacije Banjaluka podsjetila je da manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja je počela danas postoji 66. godina, dok se banjalučka ili vrbaska lasta počela skakati tridesetih godina dvadesetog vijeka.

“U posljednje vrijeme javljaju nam se Italijani, ljudi iz skandinavskih zemalja koji bi se okušali u ovako nečemu, tako da bi sljedeće godine ovo mogla biti evropska manifestacija” , rekla je Branković.

Prošle sedmice u poštanski saobraćaj puštena je poštanska marka na kojoj je predstavljena vrbaska lasta, Vrbas i dajak.

Sada u Ljetu na Vrbasu tradiocionalno učestvuju rafteri, dajakaši, kajakaši i kanuisti, ronioci, a tokom manifestacije koja traje do 4. augusta posjetioci će moći uživati u mnogobrojnim sadržajima.