“Najveći protivnici RS-a nisu u Sarajevu, nego kriminalci u RS-u”

aleksandar-golijanin111

Najveći protivnici Republike Srpske nisu u Sarajevu, već su to kriminalci pod okriljem aktualne vlasti u RS-u – izjavio je danas u Istočnom Sarajevu član Predsjedništva Partije demokratskog progresa (PDP) Aleksandar Golijanin.

Izjavio je to na današnjoj pres-konferenciji kada je govorio o problemima u kojem se nalazi Javno preduzeće “Nikola Tesla”, opisujući ih kao “dobro osmišljen zločinački poduhvat pod okriljem Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)”.

Naime, policija u RS-u podnijela je Specijalnom tužilaštvu RS-a izvještaj protiv bivšeg v.d. direktora preduzeća “Nikola Tesla” iz Banje Luke Dragana Vučetića zbog osnova sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i izvršio poslovnu prevaru, čime je ovom preduzeću nanio štetu od 1.104.878 KM.

– Cilj je jedan, a to je izvući novac za ličnu korist i zaposliti što više partijskih aktivista. Oni koji pričaju o nekom referendumu koji ne bi ni znali provesti i koji su oštetili RS za više milijardi su izdajnici Republike Srpske – kazao je.

Također je pozvao tužilaštva da prošire istragu na sve one koji su omogućili ovakve kriminalne radnje, dodajući da je jedan od njih i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Govoreći o najavama da će cijena električne energije u RS-u biti povećana, Golijanin je poručio da to nije tačno te pozvao direktoricu Elektroprivrede RS-a Branislavu Milekić da odstupi s te pozicije.

– Aktuelno rukovodstvo ovog preduzeća je pokazalo totalnu nesposobnost i za devet godina nisu uspjeli povećati kapacitete ni za jedan megavat, a raspisali su mnoštvo tendera koji imaju samo koruptivni karakter – objasnio je.

Također je dodao da je u tom periodu u Elektroprivredi RS-a zaposleno više od 3.000 partijskih simpatizera koji ništa ne rade, a dobivaju ogromne plate.