Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Nakon kišnog i oblačnog perioda u petak se očekuje sunčanije vrijeme

vrijeme sarajevo3 (1)

Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme. U jutarnjim časovima slaba kiša se očekuje u centralnim i istočnim područjima i u Hercegovini. Tokom dana, padavine se očekuju u većem dijelu BiH.

Vjetar u Bosni umjeren do pojačan, sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do pojačana bura.

Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom u većem djelu zemlje. Bez padavine uglanom u sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 9 do 12, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugo od 18 stepeni.

U četvrtak jutro u većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. Ponegdje u južnim i jugoistočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 6 do 8, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugo do 21 stepen.

U petak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim i centralnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna od 13 do 18, na jugo od 21 stepen.