Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjevernokorejski lider

Kim Jong-un u životnoj opasnosti nakon operacije srca?

Kim Jong-un

Južnokorejski Daily NK objavio je da je sjevernokorejski vođa nedavno podvrgnut jednoj vrsti kardiovaskularnog zahvata zbog pušenja, pretilosti i previše rada

Američka medijska kuća CNN javila je da je sjevernokorejski lider Kim Jong-un u “velikoj opasnosti” nakoj što je podvrgnut kardiovaskularnoj operaciji.

Kim Jong-un je propustio rođendan svog djeda što je potaknulo špekulacije o njegovom zdravstvenom stanju. Zadnji je put viđen četiri dana prije toga, 11. aprila.

Još je jedan američki službenik CNN-u potvrdio da postoji zabrinutost oko zdravstvenog stanja Kim Jong-una, ali teško je procijeniti koliko je sve ozbiljno.

Južnokorejski Daily NK objavio je da je sjevernokorejski vođa nedavno podvrgnut jednoj vrsti kardiovaskularnog zahvata zbog pušenja, pretilosti i previše rada te da se nakon zahvata oporavlja u vili u Hyangsanu.

Nakon što se navodno zdravstveno stanje Kim Jong-una poboljšalo, većina njegovog liječničkog tima vratila se 19. aprila u Pjongjang, a samo je dio njih ostao da nadgleda njegov oporavak, piše Daily NK. CNN nije uspio potvrditi navode tih novina.

Dva izvora u južnokorejskoj vladi i dužnosnik kineske Komunističke partije, koji je želio ostati anoniman, kažu da Kim nije teško bolestan. Izvještaji o Kimovom zdravstvenom stanju nisu istinita, rekli su oni.

Daily  NK pozvao se na nepoznati izvor iz Sjeverne Koreje koji je naveo da se Kim Jong-un oporavlja u vili u planinskom odmaralištu Hyangsan na istočnoj obali te zemlje nakon što je podvrgnut kardiovaskularnoj proceduri u bolnici 12. aprila.