Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Nakon kišnog vikenda vraća nam se lijepo vrijeme

Sarajevo_setnja (1) (1)

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili rosulja je zabilježena u većini područja, a na planinama slab snijeg

U većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti magle ili niske naoblake.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 24 stepena.

U Sarajevu jutro umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku dana pretežno sunčano. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 18 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili rosulja je zabilježena u većini područja, a na planinama slab snijeg.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Ivan-sedlo, Sokolac 6, Sarajevo-Bjelave 8, Srebrenica 9, Bugojno 12, Gradačac, Livno, Tuzla 13, Zvornik 14, Bijeljina, Doboj, Sanski Most 15, Banja Luka, Bihać, Prijedor, Široki Brijeg, Trebinje 16, Grude, Mostar 18 i Neum 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.