Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Dijamant 2"

Nakon ministra Lučića SIPA uhapsila još jednu osobu

sipa

Slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Pronevjera u službi“, „Prevara u službi“ i „Pomaganje“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije „Dijamant 2“, na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na četiri lokacije.

Slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Pronevjera u službi“, „Prevara u službi“ i „Pomaganje“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina dokumentacija i jedno putničko motorno vozilo, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopćeno je iz SIPA-e.