Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

učesnici bez izjava

Nakon pet sati završen sastanak u Delegaciji EU: “Postignuto 95 posto dogovora”

pregovori_EU

Visoki predstavnik Valentin Inzko koji je također prisustvovao sastanku samo je kazao da je postignuto 95 posto dogovora i poručio da novinari sačekaju izjavu šefa Delegacije EU Johanna Sattlera, koja je izostala

Nakon pet sati završen je sastanak bh. političkih lidera s predstavnicima međunarodne zajednice na kojem se razgovaralo o lokalnim izborima u Mostaru, ali novinarima se niko od učesnika nije htio obratiti, tako da je ishod za sada ostao nepoznanica.

Uz strane diplomate, na sastanku su učestvovali predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović, a razgovarano je o izmjenama Izbornog zakona BiH s naglaskom na izbore u Mostaru, gradu u kojem lokalnih izbora nije bilo od 2008. godine.

Čović je samo prošao pored novinara, dok je Izetbegović kratko kazao da postoji dogovor kako večeras neće davati izjave.

Visoki predstavnik Valentin Inzko koji je također prisustvovao sastanku samo je kazao da je postignuto 95 posto dogovora i poručio da novinari sačekaju izjavu šefa Delegacije EU Johanna Sattlera, koja je izostala.