Centri civilnih inicijativa

Nakon premijera KS: I ministar zdravstva odgovara na pitanja građana

najava Forum odgovornosti

Odgovaranje na pitanja građana i građanki, realizuje se kroz događaj pod nazivom Forum odgovornosti u organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI), koji se prenosi uživo putem platformi Facebook i Youtube na nalogu Lookalno.ba

Nakon što je prošle sedmice, premijer Vlade KS Edin Forto, odgovarao uživo na pitanja građana i građanki, sada će to isto uraditi i Ministar zdravstva u Vladi KS, Haris Vranić, 4. maja sa početkom u 14:00h.

Odgovaranje na pitanja građana i građanki, realizuje se kroz događaj pod nazivom Forum odgovornosti u organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI), koji se prenosi uživo putem platformi Facebook i Youtube na nalogu Lookalno.ba.

Povodom sto dana Vlade KS, otvoren je novi vid direktne komunikacije predstavnika Vlade sa građanima i građankama vezano za postignute rezultate u navedenom periodu. Pored predstavljanja rezultata građani i građanke dobijaju priliku da na događajima nominuju probleme koji su u nadležnosti kantonalne Vlade, te postave pitanja iz različitih sfera djelovanja vlasti. Na ovaj način i predstavnici vlasti dobijaju povratne informacije od građana i građanki čije interese zastupaju, u kom pravcu dalje da usmjere svoj rad.

Kada će biti kolektivna imunizacija stanovništva KS? Kakvo je stanje u Covid ambulantama? Možemo li očekivati popuštanje mjera za suzbijanje zaraze koronavirusom? Ova i sva slična pitanja na temu „Zdravstvo i borba protiv epidemije Covid-19 u KS“ građanke i građani će moći direktno postaviti ministru zdravstva Kantona Sarajevo Harisu Vraniću u utorak, 4. maja od 14:00h kada će ministar uživo na Forumu odgovornosti odgovarati na sva pitanja u vezi navedene teme.

Pitanja ministru zdravstva Vlade Kantona Sarajevo moguće je postaviti i ranije putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba ili maila lookalno.ba@gmail.com, te u toku trajanja događaja na linku za prenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.

Centri civilnih inicijativa (CCI) organizuju Forume odgovornosti sa premijerom, ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo povodom 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo. Organizovanjem Foruma odgovornosti nastoji se omogućiti dvosmjerna komunikacija između građana i predstavnika i predstavnica u vlasti koja je od izuzetne važnosti u demokratskom društvu. Forumi odgovornosti, nakon prvog održanog foruma sa Premijerom Vlade KS 21.4.2021., biće organizovani svakog utorka u maju, počevši od 4.5.2021.

Putem Facebook i web stranice Lookalno.ba dostupni su snimci održanih foruma kao i detaljnije informacije o predstojećim događajima.