Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjendik sds-a

Šarović: Vakcine su važnije od crtanja granica

mirko sarovic

Šarović je istaknuo uvjerenje da je opozicija na pravom putu, da ima prave poruke i da su opozicione poruke upućene javnosti bliže razmišljanju većine stanovništva Republike Srpske

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović smatra da u Bosni i Hercegovini nisu centralno pitanje novo prekrajanje i crtanje granica, već je centralno pitanje siromaštvo zemalja zapadnog Balkana i nesposobnost naše vlasti da zaštiti zdravlje građana.

– Najvažnije pitanje je nabavka vakcina za spas stanovništva ove zemlje, gdje je vlast apsolutno podbacila i to je činjenica koju bismo trebali svaki dan da iznosimo i o njoj pričamo, a ne o fantomskim papirima – sugerisao je predsjednik SDS-a.

Šarović je istaknuo uvjerenje da je opozicija na pravom putu, da ima prave poruke i da su opozicione poruke upućene javnosti bliže razmišljanju većine stanovništva Republike Srpske.

– U dva dana na dva mjesta, Mrakovici i na Jahorini, vlast i opozicija poslale su različite poruke. Vlast koja je zasjedala na Mrakovici govorila je o otvaranju nekakvog navodnog dijaloga sa Federacijom, iako nisam čuo da je taj dijalog bilo ko prihvatio. Mi na Jahorini smo govorili o životnim temama, napretku, razvoju, investicijama i brizi o zdravlju ljudi, jer su ostali bez te brige u društvu – kazao je Šarović.

Posebno je napomenuo izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića „koji je u Banja Luci poslao poruke o normalizaciji prilika u BiH i normalnom životu građana i izbjegao zamku da se upeca u nešto za što niko ne zna odakle je poteklo“.

– Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić važan su faktor stabilnosti u regionu. I njegova izjava spušta vještački izazvane tenzije u BiH i pokušaj skretanja pažnje sa ključnih problema ove zemlje – zaključio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.