Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Institut za javno zdravstvo

Nakon propadanja vakcina: U Prijedoru se nastavlja revakcinacija građana

vakcina

U Dvorani Mladost u Prijedoru danas će od 10 do 11 sati biti revakcinisani građani koji su trebali primiti 12. aprila

Iz Instituta za javno zdravstvo bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska saopšteno je da će danas uputiti u Dom zdravlja u Prijedoru prve količine druge komponente vakcina Sputnik V potrebnih za revakcinaciju protiv koronavirusa osoba starijih od 65 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na ovaj način nastaviće se revakcinacija građana koja je prekinuta prošle sedmice”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ostale doze vakcina biće isporučene u narednih nekoliko dana, u skladu s planom vakcinacije Doma zdravlja Prijedor.

Dom zdravlja Prijedor obavijestio je građane koji su trebali da prime drugu dozu vakcine od 12. do 14. aprila da prvih 500 doza vakcina Sputnik V druge komponente stiže u 9.30 u Prijedor.

Kako se navodi u obavještenju, u Dvorani Mladost u Prijedoru danas će od 10 do 11 sati biti revakcinisani građani koji su trebali primiti 12. aprila, od 11 do 13 sati oni koji su trebali primiti 13. aprila, a od 13 do 16 drugu dozu primiće građani koji su trebali biti revakcinisani 14. aprila.

Iz Doma zdravlja Prijedor danas će objaviti termine za osobe koje su trebale biti revakcinisane 15., 16. i 19. aprila.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Slobodana Javora, vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor, i Milice Otković, načelnice Higijensko-epidemiološke službe u Domu zdravlja, zbog propadanja vakcina u toj ustanovi.

Naredba o sprovođenju istrage protiv Javora i Otković je donesena zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela nesavjestan rad u službi i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U Domu zdravlja u Prijedoru prošle sedmice zbog nestanka struje i prekida hladnog lanca, propale su 1.342 doze vakcina Sputnik V protiv koronavirusa, a odgođena je revakcinacija građana koji su trebali da prime ove doze.