Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nešić potvrdio

Nakon prostačkog ispada ispred Suda BiH Sanji Vulić dodijeljena policijska pratnja

sanja vulić nešić

Međutim, u objavi ministra Nešića, kojom je otkrio da je Sanji Vulić dodijeljena policijska pratnja, nije spomenut njen prostački ispad

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić otkrio je danas da je šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanji Vulić dodijeljena policijska zaštita.

Ova odluka uslijedila je nakon što je Vulić ispred suda BiH, u vrijeme dok je njen stranački šef Milorad Dodik bio u sudnici, izrekla salvu prostačkih i najogavnijih uvreda na račun ponajprije sudinice Suda BiH Sene Uzunović koja je određena da vodi proces protiv lidera SNSD-a.

Podsjećamo, Sanja Vulić je tom prilikom, što je i snimljeno, rekla i sljedeće:

“Je*o je Marfi, znači da je je*o. Ovo nije demokratija, ovo nije država… Oni će nas pobiti sve. Morala sam izaći, bolje da izađem nego da me istjeraju. Je*em li joj sve joj jeem po redu, isfrustrirana kuja”.

Također je pred okupljenim Dodikovim pristalicama, ali novinarima, kazala:

“Sljedeći put ćemo ovdje dovesti 5.000 ljudi, pa je*em li vam mamu”, poručila je Vulić

Međutim, u objavi ministra Nešića, kojom je otkrio da je Sanji Vulić dodijeljena policijska pratnja, nije spomenut njen prostački ispad u vulgarne uvrede koje je tada izrekla.

“Nakon niza najogavnijih uvreda i prijetnji kojima je proteklih dana izložena, donijeli smo odluku da joj se dodijeli policijska zaštita”, napisao je Nešić na Instagramu nakon sastanka sa Vulićevom. Nešić tom prilikom nije naveo da li postoje bilo kakvi dokazi da je Vulićevoj prijećeno, ili da li je eventulano neko za to osumnjičen, priveden ili ispitan.

Nešić je u objavi na Instagramu najoštrije osudio prijetnje bilo kome, kazavši da prijetnje nikome nisu dobro donijele jer se mora graditi mir.

Nakon posljednjeg ročišta na suđenju Miloradu Dodiku u Sudu BiH, Vulićevoj su navodno sa više naloga na društvenim mrežama upućene prijetnje po život.