Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon reakcije Benjamine Karić: Prekinuta saradnja Sarajevo Marathona i Abraham grupe

karic maraton

M.T. Abraham Grupa je jedan od partnera utrke “Sarajevo Marathon”, koja bi trebala biti održana 12. maja. To je zasmetalo gradonačelnici koja ima historiju svađa sa vlasnikom Abraham Grupacije, a zbog njega je dobila i policijsku zaštitu

Nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obavijestila da će Grad otkazati sufinansiranje “Sarajevo Marathona” ukoliko Udruženje “Dečki u plavom” ne prekine suradnju sa M.T. Abraham Grupom Amira Grossa Kabirija, prekinuta je saradnja organizatora maratona sa Abraham grupom.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, svoj prvi sastanak jutros u Vijećnici, održala je sa timom udruženja “Dečki u plavom.” Saradnja sa Abraham grupom je prekinuta, navodi se u saopćenju Grada Sarajeva.

“Dostojanstvo nema cijenu i momci su to pokazali”, poručila je Karić.

M.T. Abraham Grupa je jedan od partnera utrke “Sarajevo Marathon”, koja bi trebala biti održana 12. maja. To je zasmetalo gradonačelnici koja ima historiju svađa sa vlasnikom Abraham Grupacije, a zbog njega je dobila i policijsku zaštitu, prenosi Bljesak.

“Udruženje je imalo podršku i Grada Sarajeva, a i moj muž i ja smo rado sudjelovali u trkama koje su organizirali. Nakon prijetnji i strahote, koju je moja porodica preživjela zbog gospodina Kabirija, a sve zbog iskrene podrške palestinskom narodu, osjećam potrebu da pozovem Udruženje ‘Dečki u plavom’ da oficijelnog partnera potraži negdje drugo, a nas sve da im u tome pomognemo. Ne smijemo dozvoliti da nam bilo ko dostojanstvo kupuje novcem! Dostojanstvo nema cijenu i nije na prodaju”, kazala je Karić.

Povlačenje sredstava

Objasnila je da se ovaj maraton inače sufinansira kanton, grad, općina, turistička zajednica i mnogi drugi sponzora.

“Sigurna sam da zajedno sa našim društveno odgovornim kompanijama možemo zajednički iznijeti ovaj projekat bez sponzora kakav je MTA Abraham Grupa”, kazala je.