član SDP-a

Nakon što ga je prozvao Nikšić, Čengić objavio status na društvenim mrežama

FOTO: Facebook
Irfan Čengić

“Svinji možete staviti krila, ali to je ne čini orlom”

Nermin Nikšić je na današnjem kongresu SDP-a upitan šta smatra njegovim najvećim greškama na poziciji stranačkog lidera. Odgovorio je da su to kadrovi, odnosno loše procjene o nekim kadrovskim postavljenjima.

Na opasku novinara da unutar stranke postoji nezadovoljstvo njegovom politikom kompromisa i s druge strane, kadrovskim rješenjima, kao i da neki ljudi poput Irfana Čengića neće biti na Kongresu, lider SDP-a je odgovorio: „Mislite li da je vrijedno da spominjem Irfana Čengića kao jednog u odnosu na 600 delegata koji će biti tu? Pa mislim da mi 90 posto ovih delegata još nije oprostilo Irfana Čengića kao kadrovske rješenje, ali nikome od njih nije palo na pamet da napada SDP, da napada mene; nisu se slagali, borili su se protiv toga, ali su bili SDP-ovci”.

– Svako od članova SDP-a ima pravo na stavove i mišljenje i boriti se za njih u organima stranke, na Kongresu, a ne preko društvenih mreža i medija – dodao je.

Ponovio je da on preuzima odgovornost za postavljenje Irfana Čengića, što je jedino kadrovsko rješenje na koje je on (Nikšić) uticao sam.

Ubrzo nakon toga Irfan Čengić je napravio potez koji mu zamjera Nikšić. Oglasio se putem društvenih mreža.

“Svinji možete staviti krila, ali to je ne čini orlom”, objavio je citat iz knjige bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona.

"You can put wings on a pig, but that doesn't make it an eagle."🦅President Bill Clinton

Posted by Irfan Čengić on Saturday, June 10, 2023