Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Neustrašivi" direktor

Nakon što je potpisao Dodikov nevažeći ukaz, Miloš Lukić likuje na Twitteru?!

milos lukic snsd
Foto: SNSD

Novi v.d. direktora Službenog glasnika RS oduševljen svojim suludim potezom. Na Twitteru se naziva “tnjiteraš”, kao i “samohrani samac”

Novoizabrani vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloš Lukić, nakon što je jutros potpisao poništene i nevažeće odluke o objavljivanju ukaza predsjednika RS Milorada Dodika kojima se suspendiraju odluke Visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH na teritoriji ovog entiteta, objavio je danas seriju tvitova na svom Twitter nalogu u kojima doslovno likuje nad ovim činom.

Kako je vidljivo u njegovim tvitovima napisanim u stilu navijača, a donekle i bota, Lukić ne samo da javno iskazuje kako nema strah od sankcija visokog predstavnika već putem Twittera cinično nastupa i ne krije oduševljenje što je jutros potpisao nevažeću odluku Milorada Dodika.

“Tnjiteraš” i “samohrani samac”

Twitteraš Lukić, koji sebe na Twitteru naziva “tnjiteraš”, kao i “samohrani samac”, svoj jutrošnji suludi kao i politički samoubilački potez, potpisivanje Dodikovog ukaza i njegovo objavljivanje u Službenom glasniku RS, započeo na Twitteru sa “dobro jutro!” uz faksimil objavljenog ukaza u Službenom glasniku RS.

Sve one komentare u kojima su mu na ovome potezu čestitali (bilo ih je tek nekoliko) retvitovao je, uz “hvala brate”, emotikone i sl.

Na opasku Gorice Dodik, kćerke predsjednika RS, “ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred”, Lukić je odgovorio sa “Svi zajedno naprijed!!!”.

I ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, SNSD-ovac Staša Košarac, mu je na Twitteru čestitao riječima “puna podrška Milošu Lukiću, Srpska je iznad svega”, a ovaj mu je uz “trobojnicu” odgovorio sa “Ispred i iznad svega i svih… Hvala”.

Podsjetimo, njega je jučer na telefonskoj sjednici imenovala Vlada RS, nakon što je ostavku na ovu funkciju podnijela Milka Devušić, ne želeći potpisati Dodikov neustavni i nezakoniti ukaz.

Inače, Miloš Lukić je, ne čudi, član Glavnog odbora SNSD-a i očito Dodikov “partijski vojnik” spreman da izvede najriskantnije “operacije” odnosno “samoubilačke napade”, pa čak i protiv visokog predstavnika i međunarodne zajednice u BiH.