Auto-moto savez rs

Nakon što su ceste bile poplavljene: Prohodni putevi Zvornik-Milići i Karakaj-Sapna

ceste

Kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, posebno na istoku. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina

 Magistralni put Zvornik-Milići i regionalni put Karakaj-Sapna jutros su prohodni, nakon što se sa kolovoza povukla voda koja se bila izlila, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.

Zbog izlivanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Šekovići-Tišća u mjestu Bjelašnica.

Kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, posebno na istoku. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 časova. Za vrijeme važenja ove mjere ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka.

Državljani BiH koji ulaze u BiH više ne podliježu mjeri izolacije u kućnoj sredini, niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus kovid-19, ne stariji od 72 časa. Ulazak u BiH je dozvoljen i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Ulazak u Hrvatsku dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

U toku je sanacija magistralnog puta Ljubinje-Trebinje, u mjestu Tulje. Svaki dan, osim nedjelje od 8.00 do 14.00 časova saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na putni pravac Stolac-Do-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac, lokalitet Kalate, saobraćaj se, zbog sanacije klizišta, odvija dvosmjerno, usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put i regulisan je privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izgradnje MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se svaki dan, osim nedjelje, obustavlja od 8.00 do 16.00 časova. Izvan vremena obustave saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, te radnim danima od 7.00 do 17.00 časova bude povremeno obustavljan saobraćaj maksimalno pet minuta.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom. Jednom trakom saobraća se i na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, zbog oštećenja mosta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica, na putu Srebrenik-Orašje. Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac – raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Zbog održavanja manifestacije “Sveti Ivo” Podmilačje večeras od ponoći do sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac, Jajce-Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog sanacije mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik, na putu Srebrenik-Šićki Brod, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Sanacija mosta u toku je i preko rijeke Ljubine, na putnom pravcu Olovo-Semizovac. Za vrijeme radova u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini, uz naizmjenično propuštanje vozila.