Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napredna Srpska uskraćuje podršku Vladi RS

BiH

Šukalo: Napredna Srpska uskraćuje podršku Vladi RS

Adam Šukalo, narodni poslanik iz stranke Napredna Srpska izjavio je danas da će ova stranka uskratiti podršku Vladi entiteta Republika Srpska dok se ne istraži afera “snimak” ili “papak” što je u nadležnosti Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

“Kao što smo najavili natjeraćemo Specijalno tužilaštvo RS da radi svoj posao”, kazao je Šukalo u obraćanju novinarima danas na početku zasjedanja Narodne skupštine RS.

Poslanici Napredne Srpske su prema riječima Šukala juče Narodnoj skupštini RS podnijeli Inicijativu za pokretanje zahtjeva da se u dnevni red naredne sjednice uvrsti Izvještaj o radu Specijalnog tužilaštva RS.

Šukalo je podsjetio da Specijalno tužilaštvo ima obavezu da izvještava Narodnu skupštinu RS o svom radu.

[pull_quote_left]Šukalo je objasnio da će poslanici ove stranke u četvrtak kada je predviđen dan za glasanje u Narodnoj skupštini RS, glasati individualno, odnosno podržaće tačke koje su u interesu građana RS[/pull_quote_left]

“Kako je isto izvještaj o radu podnijelo za period od 2.oktobra 2006. godine do 31. decembra 2012. godine, koji je razmatran i usvojen na 25. sjednici Narodne skupštine RS 27. marta 2013. godine smatram da postoji obaveza da Specijalno tužilaštvo RS podnese Izvještaj o radu za period od 1.januara 2013. godine do danas”, rekao je Šukalo.

On je istakao da će u protivnom poslanici Napredne Srpske tražiti da Specijalno tužilaštvo bude ukinuto.

Šukalo je objasnio da će poslanici ove stranke u četvrtak kada je predviđen dan za glasanje u Narodnoj skupštini RS, glasati individualno, odnosno podržaće tačke koje su u interesu građana RS.

Sjednica Narodne skupštine RS počela je danas u Banjoj luci poslaničkim pitanjima Vladi Republike Srpske u okviru tačke “Aktuelni čas”. Poslanici će razmatrati prijedloge zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, te o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o sudovima Srpske. Na zahtjev Vlade Republike Srpske, u dnevni red je po hitnom postupku uvršten Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o posebnom doprinosu za solidarnost.

Sa dnevnog reda su povučeni Nacrt zakona o javnom okupljanju, Nacrt zakona o javnosti rada neprofitnih organizacija i Prijedlog zaključka kojim se konstatuje da gradnja malih hidroelektrana u Nacionalnom parku “Sutjeska” nije od javnog i opšteg interesa za Republiku Srpsku.