Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narandžasti meteoalarm: U pojedinim dijelovima BiH očekuju se obilne padavine

BiH

vrijeme vremenska prognoza kiša (6)

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno s kišom. Obilnije padavine i jača grmljavina bit će u Hercegovini.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Bihać 10, Prijedor 11, Bijeljina, Ivan-sedlo, Sanski Most i Sokolac 12, Banja Luka i Kupres 13, Bugojno, Gradačac, Jajce, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 14, Zenica 15, Goražde, Livno i Mostar 16, Drvar i Neum 17 i Trebinje 19 stepeni.

[yuzo_related]

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 5 hPa je manji od normalnog i opada.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za danas narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina, praćenih grmljavinom i pojačanim vjetrom.

Upozorenje je izdato za južne, jugozapadane i ponegdje u zapadnim područjima naše zemlje.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom. Obilnije padavine i jača grmljavina bit će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Očekuje se uglavnom između 10 i 20 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne se očekuje između 30 i 60 litara, lokalno do 100 litara po metru kvadratnom.

Obilnije padavine su moguće i u centralnim područjima Bosne. Vjetar će biti umjerene jačine, s jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21 stepen.

U Sarajevu će biti oblačno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.