BiH

FHMZ

Narandžasto upozorenje zbog olujnih udara vjetra

22/01/2021

Kiša će padati većinom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je ‘Narandžasto upozorenje’ zbog olujnih udara vjetra južnog smjera brzine od 60 do 80 km/h.

Upozorenje koje traje od 22. januara od 21 sat do 23. januara do 9 sati, izdato je za područje cijele BiH, s akcentom na planinska područja i visoravni, saopćeno je iz FHMZBiH.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pada slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -2; Tuzla 3; Bijeljina i Zenica 5; Ivan-sedlo 6; Bugojno, Doboj i Livno 8; Gradačac, Mostar i Trebinje 9; Drvar, Grude, Jajce, Sarajevo i Široki Brijeg 10; Banja Luka 11; Sanski Most 12; Bihać 13 i Neum 14 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939Pa, za 5hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati većinom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Lokalno u centralnim i sjeverozapadnim područjima može padati slaba kiša.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. U noći na subotu mogući su lokalno i olujni udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno. Slaba kiša je moguća u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.