Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naredna tri dana oblačno s kišom, na planinama će padati snijeg

BiH

vrijeme kisa (1)

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Padavine će biti slabog do umjerenog intenziteta. Prema kraju dana i u večernjim satima doći će do postupnog prestanka padavina u Hercegovini. Vjetar će biti slab, u Bosni, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 8 do 14 stupnjeva.

U utorak će biti oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Očekivana količina padavina iznosit će od 5 do 15, a u sjevernim i sjeveroistočnim područjima do 30 litara po metru kvadratnom. Jutarnja temperatura kretat će se od 3 do 7, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 6 do 10, na jugu od 11 do 15 stupnjeva.

U srijedu će biti oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom. Tokom dana u nizinama centralne i istočne Bosne postoje uvjeti za prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Očekivana količina padavina od 20 do 30, lokalno i do 40 litara po metru kvadratnom. U višim područjima očekuje se i povećanje sniježnog pokrivača. Jutarnja temperatura kretat će se od 2 do 6, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 1 do 5, na jugu od 12 do 15 stupnjeva.

U četvratak će biti pretežno oblačno vrijeme, u Bosni povremeno s kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Poslijepodne će biti prestanak padavina i razvedravanje u Krajini. U Hercegovini će biti bez padavina. Očekivana količina padavina od 5 do 10, lokalno i do 20 litara po metru kvadratnom. Jutarnja temperatura iznosit će od -3 do 2, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu od 11 do 15 stupnjeva, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.