Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Naredne sedmice dani kao preslikani, padat će i snijeg

sarajevo vrijeme
28.12.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na ulicama je u prosincu ove godine znatno manji broj turista i bez javnog doceka Nove godine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjeren južnog i jugoistočnog smjera, a u planinskim dijelovima na momente i pojačan

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Hercegovini s kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U Bosni povremeno slabije padavine.

Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjeren južnog i jugoistočnog smjera, a u planinskim dijelovima na momente i pojačan.

Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu i sjeveru do 12 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom.

Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 7 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša, uglavnom u južnim, jugozapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima. Na planinama i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u utorak. Tokom dana, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Kraja dana, padavine se očekuju i u centralnim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme biće i u srijedu. Na jugu i sjeveru sa kišom. U ostalim područjima sa susnježicom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.