Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Narednih dana blagi rast temperatura, moguća je slaba kiša

zenica (3)

Jutarnja temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16, na jugu do 18 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno oblačno vrijeme. U Bosni mjestimično s maglom i niskim oblacima. Puhat će slab vjetar, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka oko 3, a najviša dnevna oko 13 stepeni.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Nakon svježijeg i maglovitog jutra, opšta slika će se postepeno poboljšati. Stoga bi se i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale umanjiti sa odmicanjem dana.

Preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. Mogući su i problemi usljed povećane zagađenosti zraka, izraženije u urbanim sredinama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju biti pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća u Hercegovini, jugozapadnim i centralnih područja Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U ponedjeljak će biri umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19 stupnjeva.