Prognoza za naredne dane

Narednih dana nestabilno vrijeme, ali nešto toplije

hladno

Moguća i slaba kiša

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme.

Povremeno i ponegdje u Hercegovini i na zapadu Bosne je moguća slaba kiša.

Vjetar će biti slab, veći dio dana, istočni i jugoistočni. Dnevne temperature će se kretati od jedan do sedam, na jugu od osam do 12 °C.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda prije podne u BiH je bilo pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini je zabilježena slaba kiša.

Temperature zraka u 10 sati kretale su se od minus tri u Bijeljini, na Bjelašnici i na Sokocu do osam stepeni Celzijusa u Neumu.

U Bugojnu, Srebrenici i Zvorniku izmjereno je minus dva, Brčkom, Doboju i Tuzli minus jedan, Bihaću i Sarajevu nula, na Ivan Sedlu, u Livnu i Prijedoru jedan, Mostaru, Širokom Brijegu šest, te Trebinju sedam stepeni Celzijusa.

U nedjelju se u većem dijelu BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove je moguća magla i sumaglica. U večernjim satima naoblačenje sa zapada.

Vjetar u Bosni slab jugo, a u Hercegovini, uglavnom, slaba bura. Jutarnje temperature kretat će se od minus tri do dva, na jugu od četiri do devet, a dnevne od pet do 10, na jugu od 11 do 15 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguća u Krajini i na zapadu Bosne. Poslije podne ili u večernjim satima padavine se očeku u ostatku BiH.

Jutarnje temperature od nula do šest, na jugu od pet do 11, a dnevne od sedam do 12, na jugu od 12 do 16 stepeni Celzijusa.

Jutro i tokom prijepodneva u utorak bit će pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom. U ostatku dana bez padavina i postepeno razvedravanje.

Jutarnje temperature od dva do osam, na jugu od sedam do 12, a dnevne od šest do 12, na jugu od 12 do 15 stepeni Celzijusa.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. Jutarnje temperature od jedan do šest, na jugu od pet do 10, a dnevne od sedam do 13, na jugu od 12 do 16 stepeni Celzijusa.