Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Narednih dana oblačno i kišovito, toplije vrijeme se očekuje početkom naredne sedmice

Zahlađenje u Sarajevu
20.04.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Vrijeme u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Jutro će biti promjenljivo oblačno i svježije, a u centralnim krajevima i na sjeveru sa slabom kišom

U BiH će danas preovladavati promjenljivo i nestabilno vrijeme, u većini krajeva sa pljuskovima, a na sjeveroistoku se očekuje više suvog vremena sa sunčanim periodima.

Jutro će biti promjenljivo oblačno i svježije, a u centralnim krajevima i na sjeveru sa slabom kišom.

Puhat će slab vjetar, do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 13 do 18, a najviša dnevna od 21 do 26, a na jugu i sjeveroistoku oko 28 stepeni Celzijusa.

Prognoza za naredne dane

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u četvrtak. Povremeno će padati slaba kiša ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U petak također pretežno oblačno vrijeme. Padavine se prognoziraju na području Bosne. Prije podne lokalno može padati slaba kiša. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.

U subotu se u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

Porast temperatura od 10. augusta

Blagi porast temperatura zraka izgledan je od 10. augusta sa najnižim jutarnjim u Bosni od 15 do 19 stepeni, a u Hercegovini od 19 do 24 °C i najvišim dnevnim temperaturama zraka u Bosni do 34, u Hercegovini do 37 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.