Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Narednih dana oblačno s kišom i jakim vjetrom

mostar_kisa_nevrijeme stanje na putevima

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremena kiša i pljuskovi uglavnom u Hercegovini i jugozapadu Bosne

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima i olujnim udarima juga, prenosi Anadolu Agency (AA). Temperature će se kretati od sedam do 22 stepena Celzijusa.

Jutros je na Bjelašnici zabilježena najniža temperatura i to dva stepena, a u Neumu 13.

“Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremena kiša i pljuskovi, uglavnom u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U nedjelju, u većem dijelu zemlje preovladavat će oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena je moguće na sjeveru zemlje. Obilnija kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara. U ovim područjima je moguća i grmljavina. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak, lokalno su izgledni i olujni udari juga brzine od 70 do 85 kilometara na sat. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini promjenljiva naoblaka. Padavine uglavnom prije podne, s tim što je glavnina padavina u jutarnjim satima. Jača kiša je u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, s jačim udarima brzine 40 do 55 kilometara na sat. Olujni udari su izgledni u ranim jutarnjim satima brzine 70 do 85 kilometara na sat. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni.

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima očekuje se i u utorak. Jače padavine u večernjim satima. Obilnija kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se većinom prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, lokalno i od 60 do 100 litara. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, s udarima od 45 do 65 kilometara na sat. Lokalno olujni udari vjetra mogu ići i do 75 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

I u srijedu, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom. Padavine većinom prije podne. Jača kiša u jutarnjim satima u Hercegovini. Jak jugo u jutarnjim satima i prijepodne, očekuje se postepeno slabljenje vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni Celzijusa.