Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Narednih dana sunčano i toplo, za vikend stiže naoblačenje, moguće su i padavine

Sarajevo: Ponovno jeobavezno nošenje maski i na otvorenom
15.10.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Od danas je u Sarajevu ponovo obavezno nosenje maski i na otvorenom, usljed povecanja broja zarazenih virusom Covid-19. Gradjani su uglavnom disciplinovani i vecina ih nosi maske. Photo: Armin Drugut/PIXSELL

U subotu se prije podne očekuje naoblačenje u Bosni i sjeveru Hercegovine. U drugoj polovini dana u Bosni lokalno može pasti malo kiše

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab, zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna između 12 i 18, a na jugu zemlje do 20 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčno vrijeme uz malu oblačnost. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

Prognoza do kraja sedmice

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U subotu se prije podne očekuje naoblačenje u Bosni i sjeveru Hercegovine. U drugoj polovini dana u Bosni lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine zadržalo bi se dosta sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C.

U nedjelju će u Bosni prije podne biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Na sjeveru Hercegovine više oblačnosti prije podne.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.