Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

do 30 stepeni

Narednih dana u BiH ljetne temperature

neradni dan
FOTO: Pixsell
Ilustracija

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

Jutros je u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Livno 5; Bjelašnica, Bugojno, Široki Brijeg 6; Ivan Sedlo, Sanski Most, Srebrenica, Zenica 8; Bihać, Prijedor, Sarajevo 9; Banja Luka, Doboj 10; Bijeljina, Mostar, Trebinje, Zvornik 11; Neum 13; Gradačac 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 9 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 22 do 28 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 24 °C

U nedjelju sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 22 do 28, lokalno na sjeveru zemlje do 30 °C.

U ponedjeljak sunčano. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 24 do 30 °C.

U utorak sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 24 do 30 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 26 °C.