prognoza za naredne dane

Narednih dana u BiH smjenjivat će se sunčano i oblačno vrijeme bez padavina

Kišni dan u Sarajevu
26.05.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kisno, tmurno i hladno vrijeme u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Prognoza vremena za naredne dane

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u četvrtak, 18. februara, u većem dijelu Bosne i Hercegovine će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prijepodne po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

Već u petak, 19. februara, doći će do promjene i u našoj zemlji se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme, bez padavina. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.

Tokom vikenda, u subotu, 20. februara, u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C, saopćeno je iz FHMZBiH.