Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narednih dana u BiH toplo s temperaturama iznad 30 stepeni

BiH

mostar vrucine (8)

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne bit će sunčano vrijeme, a poslijepodne u većem dijelu zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar bit će slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 15 i 20 na jugu Hercegovine od 21 do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 36, a na jugu Hercegovine do 39 stepeni.

U subotu, 8. augusta, bit će pretežno sunčano. Poslijepodne uz umjeren razvoj naoblake slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar bit će slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu od 20 do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36, na jugu Hercegovine do 38 stepeni.

U nedjelju, 9. augusta, bit će prolazno umjereno povećanje oblačnosti s istoka. Vjetar bit će slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18, na jugu Hercegovine od 20 do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 34, na jugu Hercegovine do 36 stepeni.

U ponedjeljak, 10. augusta, bit će sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. Vjetar bit će slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 34, a na jugu Hercegovine do 36 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.