BiH

prognoza za naredne dane

Narednih dana u Bosni magla ili naoblaka, u Hercegovini sunčano

20/01/2020

U Bosni i Hercegovini se tokom ove sedmice očekuje uglavnom umjereno sunčano vrijeme, s maglom ili niskom naoblakom.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u utorak,21. januara, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne bit će sunčano. U ostatku Bosne, veći dio dana, magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U srijedu, 22. januara, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U četvrtak, 23. januara, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost- Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 14 stepeni.

U petak, 24. januara, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 14 stepeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.