Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Narednih dana u Bosni oblačno sa snijegom, u Hercegovini se očekuje jaka bura

snijeg sarajevo13 (1)

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U Hercegovini je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Drvar -10; Bihać -7; Ivan-sedlo -6; Bugojno -5; Jajce i Sarajevo -4; Livno, Sanski Most i Široki Brijeg -3; Banja Luka, Prijedor, Trebinje, Tuzla i Zenica -2; Bijeljina, Doboj, Gradačac i Grude 0; Mostar 2; Neum 3°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939Pa, za 5hPa je manji od normalnog i raste.

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. U Bosni će padati slab snijeg, uglavnom prije podne. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

Za regije Banja Luka, Višegrad, Foča, Bihać, Livno, Tuzla i Sarajevo prognozirana je temperatura vazuha od oko minus pet stepeni Celzijusovih, objavljeno je na sajtu Meteoalarma.

Žuto upozorenje ukazuje na potencijalno opasno vrijeme.

U Sarajevu pretežno oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u četvrtak. U večernjim satima se očekuju prolazne slabije padavine. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. Uglavnom će padati kiša, u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

U subotu će u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Uglavnom će padati kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U noći na nedjelju vjetar mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.