BiH

krizni štab

Nargile će biti zabranjene u cijeloj Federaciji BiH!?

19/08/2020

Kako se saznaje od izvora bliskih Kriznom štabu FBiH, kod svih članova postoji odlučnost za usvajanje ove naredbe koja bi trebala stupiti na snagu već od petka ili subote

Jedna od glavnih tačaka razmatranja federalnog Kriznog štaba sutra bi trebala biti usluživanje nargila u svim objektima na području Federacije BiH.

Kako se saznaje od izvora bliskih Kriznom štabu FBiH, kod svih članova postoji odlučnost za usvajanje ove naredbe koja bi trebala stupiti na snagu već od petka ili subote.

– Posljednjih dana ozbiljno se razmatra moguća zabrana za usluživanje nargila na prostoru cijele Federacije BiH. Prilikom kontrole inspektora u nargila barovima su utvrđene brojne nepravilnosti i nakon što novčane kazne nisu dale rezultate, Krizni štab mora posegnuti za daljnjim sankcijama, a to je zabrana usluživanja nargila. U nargila barovima i dalje će se moći posluživati čajevi i osvježavajuća pića. Ova zabrana već se provodi u Bosansko-podrinjskom kantonu i u Brčko distriktu, tako da je ovo logičan slijed događaja – kaže izvor portala Faktor.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.