Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zasjedali danas

Narodna skupština RS: Stanje u oblasti kriminaliteta zadovoljavajuće

narodna skupstina rs

Dio sjednice bio je zatvoren za javnost kako bi se spriječila mogućnost da u toku izlaganja i rasprave budu otkrivene činjenice koje bi na bilo koji način mogle da ugroze neku od istraga koja je u toku

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas su u zatvorenom dijelu 5. redovne sjednice razmatrali Informaciju o stanju bezbjednosti u RS-u u 2018. godini i prva četiri mjeseca 2019. godine koju je podnio ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, javlja Anadolu Agency (AA).

“Lukač je rekao da se, na osnovu statističkih pokazatelja, te preduzetih operativnih i preventivnih mjera i radnji, u izvještajnom periodu, stanje u oblasti kriminaliteta u RS može ocijeniti zadovoljavajućim. On je naglasio da je i u periodu kojim se bavi ovaj Izvještaj nastavljen trend pada ukupnog kriminaliteta”, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine RS-a.

Odgovarajući na pitanja narodnih poslanika Lukač se u završnoj riječi zahvalio na veoma konstruktivnoj raspravi, kritikama i prijedlozima koji će biti veoma važni u daljem radu MUP-a Republike Srpske.

Lukač je naglasio da je ovaj dio sjednice bio zatvoren za javnost kako bi se spriječila mogućnost da u toku izlaganja i rasprave budu otkrivene činjenice koje bi na bilo koji način mogle da ugroze neku od istraga koja je u toku.

U obraćanju novinarima Dragan Lukač je istakao da se posebna pažnja mora obratiti na bezbjednost u saobraćaju. Govoreći o ubistvu biznismena Slaviše Krunića, Lukač je rekao da MUP RS-a intenzivno sarađuje sa policijom Srbije, da su mnogi detalji rasvijetljeni, ali da u ovom trenutku ne može o nalogodavcima i motivima ubistva.