Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Narodna skupština RS usvojila set zakona za suzbijanje sive ekonomije

21/05/2015

Poslanici Narodne skupštine RS usvojili su danas set zakona koje je predložila entitetska vlada radi sprečavanja sive ekonomije, rada nacrno i neprijavljivanja djelatnosti.

Iako su, tokom jučerašnje rasprave naišli na kritike i parlamentaraca vladajućih stranaka, prihvaćeni su nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o poreskom postupku, o inspekcijama, o sistemu javnih službi, o komunalnoj policiji i o zanatsko- preduzetničkoj djelatnosti u RS-u.

Zakoni su upućeni u javnu raspravu.

U danu za glasanje poslanici entitetskog parlamenta su prihvatili i zakone o stočarstvu, o visokom obrazovanju, o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima RS-a te o transfuzijskoj djelatnosti i o zdravstvenoj zaštiti.

Podršku je dobio i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o privatizaciji državnih stanova, o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida te o zaštiti životne sredine.

Nakon glasanja o tačkama razmatranim u protekla dva dana, prekinuto je skupštinsko zasjedanje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.