Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Naša stranka: Nema poziva ni materijala za hitnu sjednicu o vodosnabdijevanju

26/09/2017

Naša stranka saopćila je danas da zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo dva dana pred hitnu tematsku sjednicu kantonalne skupštine o stanju u preduzeću Vodovod i kanalizacija nisu dobili ni poziv ni materijale.

Iz ove stranke poručuju da ozbiljnost situacije u kojoj građani Sarajeva provode veći dio dana bez vode zahtijeva i ozbiljne pripreme za donošenje što boljih prijedloga i rješenja.

– Materijali su zastupnicima morali biti dostavljeni istog dana kad je sjednica najavljena. Ako nisu, to pokazuje nemar Vlade prema trenutno glavnom problemu KS – navode iz Naše stranke.

Zastupnik Naše stranke u Skupštini KS Edin Forto kaže da još od 2014. godine kontinuirano upozoravaju Vladu, pozivaju na odgovor te nude prijedloge u oblasti vodosnabdijevanja.

– Imali su skoro tri godine da ovu sjednicu pripreme, ali evo nisu to učinili ni dva dana prije nje – zaključio je Forto, saopćeno je iz Naše stranke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.