Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pozdravili odluku

Naša stranka o Schmidtovoj odluci: Uvode se skeneri, identifikacija birača i videonadzor

nasa stranka
Foto: Fena/Arhiv

NS smatra da svako protivljenje ovim izmjenama govori samo o namjerama onih koji se protive, “jer na taj način pokazuju da se služe neregularnostima tokom izbornog procesa kako bi sebi nezakonito priskrbili političku moć”

Naša stranka (NS) pozdravila je odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, ocijenivši kako se radi o važnoj odluci za sve građane Bosne i Hercegovine.

-Pozdravljamo odluku visokog predstavnika koja se odnosi na tehničke izmjene Izbornog zakona, a tiču se uvođenja skenera, identifikacije birača i videonadzora. To će doprinijeti poštenijem izbornom procesu za koji se borimo – saopćeno je iz NS-a.

Iz ove stranke, istovremeno, podsjećaju da ni Naša stranka, niti iko od stranaka ‘Trojke’ nije imao problem s tim da izmjene u istom obliku u kojem su nametnute usvoji, ali da za to nije bilo volje kod drugih stranaka.

NS smatra da svako protivljenje ovim izmjenama govori samo o namjerama onih koji se protive, “jer na taj način pokazuju da se služe neregularnostima tokom izbornog procesa kako bi sebi nezakonito priskrbili političku moć”.

-Ovom odlukom tako stižemo do vlasti koja je izabrana a ne ukradena. Osigurano je da rezultati izbora napokon odražavaju stvarnu volju birača – navodi se u saopćenju.