Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka: Službe u Mostaru ne znaju da Gradsko vijeće ne postoji

mostar rusevine pr

Naša stranka (NS) Mostar oglasila se priopćenjem u povodu odgovora iz Ureda gradonačelnika Mostara na inicijativu Dennisa Gratza da se izvješće o poslovanju javnih poduzeća čiji je osnivač Grad Mostar izvrši pred Parlamentom Federacije BiH.

– Imajući u vidu da Gradsko vijeće ne funkcionira te da se ne može nastaviti praksa netransparentnog postupanja mostarskih vlasti i javnih poduzeća, u studenome smo uputili inicijativu gdje tražimo da šef jedinice za internu reviziju Grada Mostara podnese izvješće o financijskom stanju i poslovanju javnih poduzeća čiji je Grad Mostar osnivač za 2015. godinu pred Parlamentom FBiH jer je u interesu građana Mostara da se ovo pitanje razmotri pred predstavničkim tijelom – kazao je potpredsjednik Gradskog odbora NS-a Mostar Rijad Durkić.

Po njegovim riječima, odgovor koji su dobili je da Služba unutarnjeg nadzora Grada Mostara nije nadležna davati informacije i istupati u javnost bez izričitog odobrenja Gradskog vijeća.

– Dakle, nadležna služba ne može davati odgovore bez odobrenja nadležnog tijela koje ne postoji. Da apsurd bude veći, u odgovori stoji da Služba nije nadležna da cijeni “da li neko tijelo postoji ili ne postoji”. Dakle, kada se treba spašavati proračun, Grad Mostar priznaje Parlament Federacije BiH, a kada treba zaštititi netransparentnost u radu, svi se prave da Gradsko vijeće Mostara funkcionira – zaključio je Durkić, navodi se u priopćenju.