Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka Tuzla: Potrebna depolitizacija svih javnih funkcija u TK

Tuzla press 2

Na današnjoj konferenciji za medije Naše stranke u Tuzli, povodom  održavanja Općih izbora, predstavili su se kandidati:  Mirjana Marinković-Lepić, nositeljica liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Edin Osmanbegović, nositelj liste za Parlament Federacije BiH i Selim Bešlagić, nositelj liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Mirjana Marinković-Lepić je svoje obraćanje usmjerila na uvođenje zakonitosti i odgovornosti u sve segmente rada,  kao i uvođenje morala, poštenja i časti  u skupštinske klupe. Također, govorila je  o važnosti  izmjena Ustava kako bi se uspostavila ravnopravnost svih građana na prostoru BiH.

„Posebnu pažnju poklonit ćemo  ženama kao važnom faktoru društva, jer smatramo da bi opstrukcije i deklarativna podrška ženama trebale ustupiti mjesto stvaranju realnih mogućnosti da žene učestvuju u procesima  donošenja odluka, rukovođenju  i političkom životu uopšte“, rekla je Marinković-Lepić.

Edin Osmanbegović, nositelj  liste za Parlament Federacije BiH,  pažnju je usmjerio na politike Naše stranke, s posebnim akcentom na ekonomski razvoj i prioritetne projekte u sklopu tog razvoja. Osvrnuo se i na upravljanje javnom imovinom i  pokretanje  investicija kako domaćih, tako i stranih, u cilju stvaranja boljeg radnog i životnog okruženja  za sve građane: „Poštovanje principa Naše stranke, stručnosti, kompetentnosti i odgovornosti, poštovanje procedura javnog konkursa s posebnim uključivanjem javnosti, prioriteti su našega rada.“

Na konferenciji  je govorio i  Selim Bešlagić. U svom obraćanju pažnju je posvetio  razvoju  Tuzlanskog kantona, kao industrijskog centra u BiH, a  potrebe za stvaranje uslova za njegov brži privredni razvoj  usmjerio je na nekoliko aspekata:

– aspekt saobraćaja – uloga aerodroma Tuzla u razvoju Kantona

– aspekt ekologije – zaštita jezera Modrac

– aspekt privrede – povezivanje Kantona s lukom Brčko

–  depolitizacija svih javnih funkcija u TK od predškolskog orazovanja do univerziteta važan je segment našega djelovanja, kao i izgradnja brze ceste Tuzla – Orašje – Luka Brčko, te modernizacija  Aerodroma Tuzla i prečišćavanja jezera Modrac s ciljem dobijanja rezervoare pitke vode.