Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stabilna koalicija

Naša stranka za zajednički nastup Trojke na predstojećim izborima: “Motor smo progresa”

konaković nikšić forto trojka
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

U Kantonu Sarajevo, političko zajedništvo je po mišljenju ove stranke dalo vrlo opipljive rezultate kad je riječ o poboljšanju kvaliteta života građana

Predsjedništvo Naše stranke (NS) zaključilo je na sjednici jučer da unutar koalicije Trojka prioritetno treba dogovoriti zajednički nastup na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini i zajedničkim kandidatima za načelnike.

– Nakon razgovora na nivou Trojke, u Našoj stranci ostajemo privrženi ideji zajedničkog političkog djelovanja sa SDP-om i NiP-om. Unatoč ideološkoj raznolikosti članica ove koalicije, uvidjeli smo viši interes koji nas uslovljava da nam te razlike ne budu prepreka, a taj interes je prije svega ubrzani put Bosne i Hercegovine kao Evropskoj uniji i u konačnici, bolji život građana. Zbog toga smo opredijeljeni da prioritetno postignemo dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima i zajedničkim kandidatima za načelnike – saopćila je Naša stranka.

Primjer iz Kantona Sarajevo

U Kantonu Sarajevo, političko zajedništvo je po mišljenju ove stranke dalo vrlo opipljive rezultate kad je riječ o poboljšanju kvaliteta života građana.

– Vidljivo je to po mnogo čemu, od naknada porodiljama, preko kulturnih dešavanja od kojih su mnoga besplatna i dešavaju se na ulici, pa do velikih infrastrukturnih projekata kakav je potpuna rekonstrukcija gradskog saobraćaja. Na federalnom nivou smo u vlasti od prošle godine i progres je sve vidljiviji. Posebno se to vidi na ovogodišnjem budžetu koji je rekordan i iznosi 7,4 milijarde KM. Došlo je do povećanja penzija, značajno su povećana sredstva za liječenje teško oboljelih, za putnu infrastrukturu izdvojeno je 165, a za poticaje u poljoprivredi 175 miliona KM – navedeno je također u saopćenju.

Prema daljnjim navodima Naše stranke, na državnom nivou je Trojka također motor progresa i svega što je urađeno na ispunjavanju prioriteta za pristup Evropskoj uniji.

– Duboko smo ubijeđeni da građani vide u nama istinsku alternativu dosadašnjem načinu vođenja vlasti i snagu neophodnu za promjene samo ako smo zajedno. Samo zajedno možemo svaki uspjeh koji smo postigli izvesti diljem BiH, ali i listu tih uspjeha proširiti – poručili su iz Naše stranke.