Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

demokratska fronta

“Naši ministri zdravstva su najtiši ali imaju najbolje rezultate”

mesihovic colic

Želimo također istaći da su ministri zdravstva koji dolaze iz DF-a, u poplavi političkog populizma i sveopćeg pozerstva bili najtiši unatoč brojim napadima i osporavanjima, a da pri tome imaju najbolje rezultate

Demokratska fronta (DF) oglasila se saopćenjem u kojem izaražava podršku ministrima zdravstva u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu, Rusmiru Mesihoviću i Dajani Čolić.

Uz podsjećanje da u posljednja dvadeset i četri sata u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu nije zabilježen niti jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom, DF navodi da napori u borbi protiv pandemije koji su poduzeti od strane ministara u koje DF ima puno povjerenje daju za sada rezultate koji su u evropskom prosjeku, pa čak i iznad tog prosjeka.

Ističu kako su ponosni na to da ministri DF-a nisu poklekli pred pritiskom, malicioznim komentarima pa čak ni pred uvredama kojima su bili izloženi dok su davali kao što i danas daju sve od sebe, kako bi stanje pandemije držali pod kontrolom.

“Zajedno sa svojim timovima, i svim radnicima iz zdravstvenog sektora, dali su i daju ogroman doprinos u borbi protiv pandemije.

Želimo također istaći da su ministri zdravstva koji dolaze iz DF-a, u poplavi političkog populizma i sveopćeg pozerstva bili najtiši unatoč brojim napadima i osporavanjima, a da pri tome imaju najbolje rezultate.

Oni nisu galamili, niti galame, nego su radili i rade. Stoga mi u DF-u nećemo nikome dozvoliti, pa makar on dolazio iz DF-a da obezvrjeđuje njihove napore”, navodi se u saopćenju.

Uz izraze zabrinutosti stanjem pandemije u manjem bh. entitetu, i naglim porastom oboljelih, DF najavljuje kako će zamoliti ministricu Čolić i ministra Mesihovića da svojim znanjem i iskustvom pomognu zdravstveni sistem manjeg bh.entiteta, ukoliko rukovodeći ljudi tog zdravstvenog sistema budu smatrali da im je pomoć potrebna.