Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lijepa vijest

Našli su Hamzu!

hamza muminovic
FOTO: Facebook
Hamza Muminović pronađen živ i zdrav

Podsjećamo, GSS Novi Grad Sarajevo uputila je jučer apel za nestalog Hamza Muminović rođenog 2004. godine

Potraga za Hamzom uspješno okončana, uskoro više informacija, objavili su jutros na svojoj zvaničnoj Facebook stranici iz Gorske službe spašavanja Općine Novi Grad Sarajevo.

“U 9:05 časova Hamza je pronađen na području općine Kiseljak nakon što je pronađen podvrgnut je liječničkom pregledu doma zdravlja Kiseljak, a nakon toga u KCUS, jer je jako iscrpljen i dehidriran.

Važnu ulogu su odigrali građani, mediji, Policija PU Novi Grad Sarajevo, Policija Kiseljak,Služba civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo članovi porodice i prijatelji kao i našim pripadnicima/pripadnicama volonterima koji su uvijek uporni i istrajni kada je u pitanju spašavanje ljudskog života koji za nas nema cijenu!!!

O svemu smo upoznali Policijsku upravu Novi Grad Sarajevo Operativni centar civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo”, objavljeno je na Facebook stranici GSS Novi Grad Sarajevo.

Potraga za Hamzom Muminovićem je uspješno okončana!!!U 9:05 časova Hamza je pronađen na području općine Kiseljak nakon…

Posted by Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo on Tuesday, April 9, 2024

Oglasili su se i na Facebook stranici Mjesne zajednice Konjević polje.

“Hvala Allahu na svemu, naš Hamza je pronađen živ i zdrav u Kiseljaku. Preuzeo ga je amidža Amel i ostala ekipa. Veliko hvala Gorskoj Službi Spašavanja Novi Grad Sarajevo, momci su odradili fenomenalan posao i bili s nama u kontaktu 24 sata. Hvala i policiji Sarajeva, hvala vam raja svima što ste dijelili objave, što ste bili tu uz nas, što ste pomogli u potrazi, hvala svim medijima i portalima, da ste nam svi živi zdravi. Što je najbitnije Hamza je živ i zdrav a ostalo će se sve riješiti još jednom hvala svima od srca u ime našeg portala Konjević Polje u ime roditelja da sad Bajram dočekamo svi skupa sretni, Allahu ništa bez tvoje milosti”, napisali su na Facebook stranici GSS Novi Grad Sarajevo.

👏Allahu Ekbe!!! HAMZA JE PRONAĐEN!!! 👏Hvala Allahu na svemu, naš Hamza je pronađen živ i zdrav u Kiseljaku. Preuzeo ga…

Posted by Mjesna zajednica Konjević Polje on Tuesday, April 9, 2024

Podsjećamo, GSS Novi Grad Sarajevo uputila je jučer apel za nestalog Hamza Muminović rođenog 2004. godine.

U apelu je stajalo da su jučer u popodnevnim satima nadzorne kamere džamije na Han ploči u Kiseljaku snimile Hamzu koji je ušao u džamiju i obavio ikindiju namaz, o čemu je GSS Novi Grad obavjestio i imam pomenute džamije.

Nakon toga građani su ga primijetili kako pješači u pravcu Kiseljaka u naselju Brnjaci o svemu smo upoznali Policijsku upravu Novi Grad Sarajevo, Operativni centar civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo kao i Policijsku stanicu Kiseljak.